Toplam Kalite Yönetimi
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
KALFALIK SORULARI
1- Bir ürün veya hizmeti ekonomik bir yoldan üreten ve tüketici isteklerine cevap veren bir üretim sistemi neyi ifade eder?
a) Üretimi b) Kaliteyi c) Kalite programını d) Hepsi
2- Kalite isteklerini sağlamak için kullanılan teknikler ve faaliyetlere ne denir?
a) Kalite kontrol b) Kalite güvencesi c) Kalite sistemi d) Toplam kalite yönetimi
3- Ürün veya hizmetin,kalite için belirlenen istekleri karşılamak maksadıyla, yeterli güveni sağlaması için gereken planlı ve sistematik faaliyetlerin bütününe ne denir?
a) Kalite kontrol b) Kalite güvencesi c) Kalite sistemi d) Toplam kalite yönetimi
4- Kalite yönetiminin uygulanması için gerekli olan kuruluş yapısı, dorumluluklar prosedürleri ve kaynakları sağlayan sisteme ne denir?
a) Üretim sistemi b) Kalite sistemi c) Maliyet sistemi d) Hepsi
5- Kalite yönetimi nedir?
a) Kalite politikasını tespit eden bölüm b) Ücret politikasını tespit eden bölüm
c)Maliyeti tespit eden bölüm d) Hepsi
6- Kalite yönetimi nedir?
a) Kalite politikasını uygulayan bölüm b) Ücret politikasını tespit eden bölüm c) Maliyeti tespit eder d) Hepsi
7- Kalite yönetimi hangi faaliyetleri kapsar?
a) Stratejik planlama b) Kaynakların tahsisi c) Kalite planlamasını d) Hepsi
8- Firmada çalışanların katılımı ile kalitenin sağlanması, sürdürülmesi,geliştirilmesi yönündeki çalışmalar ve müşterinin tam olarak tatmin edilmesine yönelik planlı ve sistematik bir yaklaşım sağlayan etkin bir sisteme ne denir?
a) Kalite güvencesi b) Kalite sistemi c) Toplam kalite yönetimi d) Kalite kontrol
9- Toplam kalite yönetiminin amacı nedir?
a) Ucuz mal üretmek b) İşçiyi memnun etmek c) Müşteri isteklerinin karşılanması d) Maliyeti artırmak
10- Kalite nedir?
a) Ayarlama işlemi b) Kalite seviyesini sağlayan teknikler
c) İhtiyaçları karşılama seviyesi d) Kalite güvencesini sağlayan sistem
11- Kalite kontrol nedir?
a) Kalite seviyesini sağlamak için kullanılan teknikler b) Ayarlama işlemi
c) İhtiyaçları karşılama seviyesi d) Kalite güvencesini sağlayan sistemin bütünüdür.
12- Kalite yönetimi nedir?
a) Kalite seviyesini sağlamak için kullanılan teknikler b) Ayarlama işlemi
c) İhtiyaçları karşılama seviyesi d) Kalite güvencesini sağlayan sistemin bütünüdür.
13- Müşteri güveni neyi sağlar?
a) Müşterinin memnun olmasını b) Maliyetin düşmesini c) Maliyetin artmasını d) Üretim artmasını
14- Müşteri şikayeti nasıl önlenir?
a) Zamanında malı teslim ederek b) İstediği şartlarda malı teslim etmek c) Müşteriyi memnun etmek d) Hepsi
15- Müşteri şikayeti nasıl engellenir?
a) Zamanında malı teslim ederek b) İstediği şartlarda malı teslim etmek c) Maliyeti artırmakla d) Hepsi
16- Müşteri şikayeti nasıl engellenir?
a) Maliyeti artırmakla b) İstediği şartlarda malı teslim ederek c) Üretimi artırmakla d) Hepsi
17- Müşteri şikayeti nasıl engellenir?
a) Üretimi artırmakla b) Maliyeti artırmakla c) Müşteriyi memnun ederek d) Hepsi
18- Aşağıdakilerden hangisi kalitenin temel taşıdır?
a) İnsan b) Makine c) Üretim d) Malzeme
19- Hangi durumda insanlar kaliteli çalışmayı işlerine yansıtırlar?
a) İşyerinde huzurlu olmaları b) Mutlu olmaları c) Kaliteli ortamın sağlanması d) Hepsi
20- Çalışanların katılımının sağlanmasının tabii yolu nedir?
a) Verimli üretim b) İyileştirilmiş iletişim c) Etkin yönetim d) Hepsi
21- Çalışanların katılımının sağlanması için ne gerekir?
a) Şirket kültürü b) Maliyeti artırmak c) Ücretleri düşürmek d) Çalışma süresini uzatmak
22- Çalışanların veriminin artırmak için ne gerekir?
a) Eğitim ve öğretime önem vermek b) Fikirlerini söyleyebilecekleri ortam yaratmak c) Çalışmalarını değerlendirmek d) Hepsi
23- Kuruluşlar çalışanların çalışmalarını doğru değerlendirmekle neyi artırırlar?
a) Verimliliği b) Maliyeti c) Harcamaları d) Hepsi
24- Aşağıdakilerden hangisi kalitenin temel ilkelerinden birisidir?
a)Bir defada doğruyu yaparak zaman kazanmak b)Kalite çemberi oluşturmak c)Çalışmaları değerlendirmek d)Hepsi
25- Türkiye’de kalite bilincinin yerleştirilmesi için hangisi gerekir?
a) Kaliteli çalışmanın teşviki b) Sanayi ve hizmet sektörüne gerekli teknik yardımın sağlanması c) Eğitim çalışmalarını düzenlemek d) Hepsi
26- Türkiye’de kalite bilincinin yerleştirilmesi için aşağıdakilerden hangisi gerekir?
a) Toplantı düzenlemek b) Çeşitli seminerle düzenlemek c) Koordinasyon sağlamak d) Hepsi
27- Aşağıdakilerden hangisi Kalite ile ilgili bir kuruluştur?
a) Çalışma Bakanlığı b) Türk Standartları Enstitüsü c) Sosyal Sigortalar Kurumu d) Sendikalar
28- Hangisi kalite ile ilgili bir kuruluştur?
a) Milli Prodüktivite Merkezi b) Sosyal Sigortalar Kurumu c) Çalışma Bakanlığı d) Sendikalar
29- Kalite ile ilgili kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
a) Çalışma Bakanlığı b) Sosyal Sigortalar Kurumu c) Kalite Derneği(Kal Der) d) Sendikalar
30- Aşağıdakilerden hangisi Kalite ile ilgili bir kuruluştur?
a) Çalışma Bakanlığı b) Sosyal Sigortalar Kurumu c)Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Baş. d) Hepsi
31- Aşağıdakilerden hangisi Kalite ile ilgili bir kurumdur?
a) Çalışma Bakanlığı b) Sosyal Sigortalar Kurumu c) Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği d) Hepsi
32- Kuruluşların satın almadaki faaliyetleri aşağıdakilerden hangisidir?
a) Satın alınacak ürün ile ilgili şartları belirler ve yazılı hale getirir b) Taşeronlardan( Satıcılardan) alım yapılır c) Şartları karşılayabilecek nitelikte kuruluşları belirler d) Hepsi
33- Üretimde, kalitede önem kazanan prensip hangisidir?
a) Ürünü kontrol etmek b) Üretimi kontrol etmek c) Maliyeti düşürmek d) Eğitime önem vermek
34- Üretimde kalite nasıl artırılır?
a) Kaliteyi etkileyen faktörleri incelemek ile b) Çalışma süresini azaltmak ile c)Çalışma süresini artırmak ile d) Hepsi
35- Kaliteyi ve ürün özelliklerinde meydana gelebilecek değişiklikleri etkileyen faktör hangisidir?
a) Makine/ Teçhizat b) Üretimi artırmak c) Verimliliği artırmak d) Hepsi
36- Kaliteyi ve ürün özelliklerinde meydana gelebilecek değişiklikleri etkileyen faktör hangisidir?
a) Verimliliği artırmak b) Çalışanlar c) Üretimi artırmak d) Maliyeti düşürmek
37- Kaliteyi ve ürün özelliklerinde meydana gelebilecek değişiklikleri etkileyen faktör hangisidir?
a) Verimliliği artırmak b) Üretimi artırmak c) Malzemeler d) Hepsi
38- Kaliteyi ve ürün özelliklerinde meydana gelebilecek değişiklikleri etkileyen faktör hangisidir?
a) Metotlar b) Üretimi artırmak c) Verimliliği artırmak d) Ücretleri ayarlamak
39- Üretimde kaliteyi artırmak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a) Üretim ve ürün özelliklerini sürekli takip edip kayıt tutmak b) Üretim sırasını kontrol etmek karşılayıp c) Ürünün istenen şartları karşılamadığını belirlemek d) Hepsi
40- Satış sonrası kuruluşlar neye önem verir?
a) Servis hizmetlerine b) Satışlara c) Satın almaya d) Hiçbiri
41- Müşteri şikayetleri olduğu zaman neler yapılmalıdır?
a) Şikayetlerle ilgilenmek b) Ücrette indirim veya değişiklik yapmak c) Şikayetleri dikkate almamak d) Hepsi
42- Müşteri şikayetleri olduğu zaman neler yapılmalıdır?
a) Ücretlerde değişiklik yapmak b) Üretimde ayarlama yapmak c) Müşterilere süratle cevap vermek d) Üretim sırasını kontrol etmek
43- Satış sonrası servis hizmetlerinde kaliteyi artırmak için ne yapmak gerekir?
a) Servis elemanlarının eğitilmesi b) Servis sayısını artırmak c) Çalışanları sayısını artırmak d) Toplantılara katılmak
44- Kaliteyi artırmakla ne hedeflenmektedir?
a) Üretimi artırmak b) Çalışanların sayısının artırmak c) Rekabet gücünü geliştirmek d) Hepsi
45- Toplam Kalite Yönetimi ne zaman başarılı ve kalıcı olur?
a) Üretimi artırdığı zaman b) Tüm faktörler ile benimsenip uygulandığı takdirde c) Şikayetlerle ilgilendiği zaman d) Çalışanların sayısı artarsa
46- Toplam Kalite Yönetimi’nde başarıya ulaşmak için ne gerekir?
a) Faaliyetlerine tam katılım sağlanması b) Üretimi artırmak c) Üretim şartlarına uymak d) Hepsi
47- Aşağıdakilerden hangisi Toplam Kalite Yönetiminin temelidir?
a) Sürekli üretimi artırmak b) Sürekli gelişime sağlamak c) Sürekli satışları artırmak d) Sürekli çalışmayı sağlamak
48- Firma kalite kültürünün oluşması nasıl mümkün olur?
a) Çalışanların yönetime katılması ile b)Çalışanların sayısını artırmak ile
c)Çalışanların ücretlerini artırmak ile d) Hepsi
49- Firma kalite kültürünün oluşması nasıl mümkün olur?
a) Çalışanları sayısını artırmak ile b) Üretimi artırmak ile c) Uygun çalışma ortamı sağlamak ile d) Sürekli çalışmayı sağlamak ile
50- Firma kalite kültürünün oluşması nasıl mümkün olur?
a) Ortak ve seviyeli eğitim ve kültürleri sağlamak ile b) Faaliyetlerine tam katılımın sağlanması ile c) Sürekli çalışmayı sağlayarak d) Çalışanların sayısını artırarak
51- Firma kalite kültürünün oluşması nasıl mümkün olur?
a) Grup çalışmaları yönetim tarafında desteklenmelidir b) Çalışma ortamı sürekli iyileştirilmelidir? c) Çalışma ortamında disiplin sağlanmalıdır d) Hepsi
52- Takım çalışmalarının başarılı olmaları için ne gerekir?
a)Kalitenin artması b)Tüm çalışanların katılımını sağlanmalı c)Üretim sistemini takip etmeli d) Çalışan sayısı artmalı
53- Takım çalışmalarının başarılı olmaları için ne gerekir?
a) Çalışanlar uygulama içerisinde gönüllülük esasına göre yer almalı b) Çemberler, üzerinde çalışacakları problemleri kendileri seçmeli c) Çember üyeleri problem çözme konusunda eğitilmiş olmalı d) Hepsi
54- Takım çalışmalarının başarılı olmaları için ne gerekir?
a) Buldukları problemi üst yönetime iletmeli b) Çalışma ortamı sürekli iyileştirilmeli c) Ücretlerin artırılması d) Üretimi artırmak
55- Uygunsuzluk veya kusur olasılığını araştırma, önleme veya azaltmaya yönelik faaliyetlerine ne denir?
a) Önleme faaliyeti b) Değerlendirme faaliyeti c) Başarısızlık faaliyeti d) Hepsi
56- Kalite şartlarının karşılanıp karşılanmadığının değerlendirilmesi hangi maliyeti gösterir?
a) Önleme faaliyeti b) Değerlendirme maliyeti c) Başarısızlık maliyeti d) Hepsi
57- Kuruluşta bulunan müşteriye ulaşan uygunsuzluk veya kusurlarla ilgili maliyete ne denir?
a) Önleme faaliyeti b) Değerlendirme maliyeti c) Başarısızlık maliyeti d) Hepsi
58- Aşağıdakilerden hangisi verimsiz çalışandır?
a) Yeteneklerine uygun işe yerleştirilmiş olan b) Yeteneklerine uygun işe yerleştirilmemiş olan c) Düşük ücretle çalışan d) Hepsi
59- Aşağıdakilerden hangisi verimli çalışandır?
a) Yeteneklerine uygun işe yerleştirilmiş olan b) Yeteneklerine uygun işe yerleştirilmemiş olan c) Düşük ücretle çalışan d) Hepsi
60- Pazarlama elemanları hangi asgari özellikleri taşımalıdır?
a) Temsil ve inandırıcı özelliğinin bulunması b) Araç ehliyetinin bulunması c) Seyahate engeli bulunmaması d) Hepsi
61- Kaliteli bir sağlık hizmeti neler sağlar?
a) Hastanın kısa zamanda iyileşmesini b) Erken teşhis ve tedavi c) Düzenli sağlık kontrolü d) Hepsi
62- Kaliteli bir sağlık hizmeti neler sağlar?
a) Hasta ile iletişim sağlar b) Hastalar ile ilgili düzenli kayıtları tutulmasını c) Hizmetin sürekliliğini d) Hepsi
63- Kaliteli bir hizmetin verilmesi için hizmet üreten kuruluşlarda ne yapılmalı?
a) Kaliteli sistemin oluşması b) Güvenlik tedbirlerinin alınması c) Üretimi artırmak d) Hepsi
64- Hizmet sektöründe oluşturulan kalite sistemi neyi kapsar?
a) Sunulan hizmette olan ihtiyaç ve talebin, kalitesine ilişkin alıcıları beklentilerini belirlemek b) Hizmetin sunumu c) Beklentileri tatmin edecek hizmetin hazırlanması d) Hepsi
65- Kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için aşağıdakilerden hangisi gerekir?
a) Üretimi artırmak b) Üst yönetimin desteği c) Üretimi azaltmak d) Hizmetin sunumu
66- Kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için aşağıdakilerden hangisi gerekir?
a) Üretimi artırmak b) Uygulamaların yazılı olması c) Üretimi azaltmak d) Hizmetin sunumu
67- Kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için aşağıdakilerden hangisi gerekir?
a) Üretimi artırmak b) Çalışanların eğitimi c) Ücretleri ayarlamak d) Hizmetin kontrolü
68- Aşağıdakilerden hangisi kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için gereklidir?
a) Sistemin gözden geçirilmesi b) Reklamların kontrolü c) Üretimi azaltmak d) Hizmetin kontrolü
69- Aşağıdakilerden hangisi kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için gereklidir?
a) Sistemin denetimi b) Reklamların kontrolü c) Pazar payının artırılması d) Hizmetin kontrolü
70- Aşağıdakilerden hangisi kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için gereklidir?
a) İşçi sayısını artırmak b) Reklamların kontrolü c) İnsan gücü, teçhizatın varlığı d) Hizmetin sunumu
71- Aşağıdakilerden hangisi kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için gereklidir?
a) Sistemin gözden geçirilmesi b) Reklamların kontrolü c) Üretimi azaltmak d) Hizmetin sunumu
72- Aşağıdakilerden hangisi kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için gereklidir?
a) Verimliliği artırmak b) Servis hizmeti vermek c) Kusurlu ürünlerin nedenlerini ortadan kaldırmak d) Hepsi
73- Aşağıdakilerden hangisi kalite sisteminin sürekliliği ve geliştirilmesi için gereklidir?
a) Verimliliği artırmak b) Servis hizmeti vermek c) İstatistik verilerle çalışmak d) Hepsi
74- Hammadde, enerji, sermaye ve makine ile insanoğlunun bilgi ve yetenekleri birleştirilerek ne üretilir?
a) Mal b) Hizmet c) Kalite d) Hepsi
75- Kalite konusunda ortaya çıkan problemleri çözmek için en önemli faktör hangisidir?
a) Mal üretimi b) Hizmet üretimi c) Eğitilmiş eleman d) Hepsi
76- Günümüzde sanayi-ticaret dünyası tek bir kelimeyle nasıl ifade edilir?
a) Kazanç b) Üretim c) Rekabet d) Kalite
77- Aşağıdakilerden hangisi rekabet unsurudur?
a) Kazanç üstünlüğü b) Üretim üstünlüğü c) Çalışanların sayı üstünlüğü d) Hepsi
78- Aşağıdakilerden hangisi rekabet unsurudur?
a) Kazanç üstünlüğü b) Maliyet üstünlüğü c) Çalışanların sayı üstünlüğü d) Hepsi
79- Aşağıdakilerden hangisi rekabet unsurudur?
a) Kazanç üstünlüğü b) Kalite üstünlüğü c) Mal üstünlüğü d) Hepsi
80- Aşağıdakilerden hangisi rekabet unsurudur?
a) Kazanç üstünlüğü b) Taşıt üstünlüğü c) Hız üstünlüğü d) Hepsi
81- Kar etmeyi hedefleyen klasik anlayışın yerini toplam kalite yönetiminde yerini ne alıyor?
a) Mal üstünlüğüne b) Taşıt üstünlüğüne c) Kaliteye d) Rekabete
82- Aşağıdakilerden hangisi klasik yönetim anlayışında yer alır?
a) Sorun çıktıkça çözüm getirilmekte b)Sorun çıktıkça üretim durdurulur c)Sorun çıktıkça eleman değiştirilir d) Hepsi
83- Aşağıdakilerden hangisi Toplam Kalite Anlayışı’nda yer alır?
a) Sorun çıktıkça eleman değiştirilir b) Sorunlar düşünülüp önlem alınır c) Sorun çıktıkça üretim durdurulur d) Hepsi
84- Klasik eğitim anlayışı ile ne hedeflenmektedir?
a) Gerekli bilginin sağlanması b) Gerekli malzemenin sağlanması c) Gerekli kaynakların sağlanması d) Hepsi
85- Aşağıdakilerden hangisi klasik eğitim anlayışının hedefleri arasındadır?
a) Mevcut işin yapılabilmesi b) Gerekli malzemenin sağlanması c) Gerekli kaynakların sağlanması d) Hepsi
86- Toplam kalite anlayışında eğitim neyi hedefliyor?
a) Mevcut işin yapılabilmesi b) Gerekli malzemenin sağlanması c) Gelişmeye yönelik eğitim esas alınır d) Gerekli kaynakları sağlanması
87- Stoktan ne anlaşılmaktadır?
a) Üretim için gereken işçiler b) Üretim için gereken mallar c) Üretim içim gereken zaman d) Hepsi
88- Aşağıdakilerden hangisi Stok tanımında yer almaz?
a) Üretim için gereken işçiler b) Üretilen mal c) Üretim için gereken zaman d) Hepsi
89- Stoklar neyi etkiler?
a) Maliyeti b) Kar payını c) Çalışanları d) Kar payı
90- Klasik yönetim anlayışında üretimin durmaması için ne gerekir?
a) Ara mal bulundurması b) Stok bulundurması c) Sermaye bulundurması d) Hiçbiri
91- Bir zarar veya ihmal karşılığında tüketicinin mağduriyetinin giderilmesine ne ad verilir?
a) Seçme hakkı b) Tanzim edilme hakkı c) Eğitilme hakkı d) Sesini duyurma hakkı
92- Tanzim edilme hakkı aşağıdakilerden hangisini kapsar?
a) Mal bulundurmak b) Kusurlu malların geri alınmasında kolaylık c) Stok bulundurmak d) hepsi
93- Tanzim edilme hakkı aşağıdakilerden hangisini kapsar?
a) Yedek mal bulundurmak b) Stok bulundurmak c) Tazminat ödenmesi d) Sermaye bulundurmak
94- Tanzim edilme hakkı aşağıdakilerden hangisini kapsar?
a) Kusurlu hizmetlerin yeniden görüşülmesi imkanlarının var olması b) Kusurlu malların geri alınması, değiştirilmesi veya iadesi sağlanmalı c) Resmi kuruluşlarca, hukuki ve moral desteğin sağlanması d) Hepsi
95- Sesini duyurma (temsil edilme) hakkı aşağıdakilerden hangisini kapsar?
a) Siyasi otoritenin, sosyo-ekonomik politikasını oluşturmasında dikkate alınmak b) edilmek Kamu kuruluşlarında c) Meslek kuruluşlarında temsil edilmek d) Hepsi
96- TS –İSO 9000 Standartlarının yaraları aşağıdakilerden hangisidir?
a) Karın, Pazar payının artırılması b) Ücretlerin artması c) Maliyetin artması d) Hepsi
97- TS –İSO 9000 Standartlarının yaraları aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kaynakların verimli kullanılması b) Ücretlerin artması c) Maliyetin artması d) Hepsi
98- TS –İSO 9000 Standartlarının yaraları aşağıdakilerden hangisidir?
a) Maliyetin azalması b) Ücretlerin artması c) Maliyetin artması d) Hepsi
99- TS –İSO 9000 Standartlarının yaraları aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ücretlerin artması b) Maliyetin artması c) Çalışanların tatmini d) Maliyetlerin azalması
100- TS –İSO 9000 Standartlarının yaraları aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ücretlerin artması b ) Fiyatların artması c) Verimliliğin artması d) Maliyetlerin azalması
CEVAP ANAHTARI
1-B | 2-A | 3-B | 4-B | 5-A | 6-A | 7-D | 8-C | 9-C | 10-C | 11-A | 12-D |
13-A | 14-A | 15-A | 16-B | 17-C | 18-A | 19-D | 20-D | 21-A | 22-D | 23-A | 24-A |
25-D | 26-D | 27-B | 28-A | 29-D | 30-C | 31-C | 32-D | 33-B | 34-A | 35-A | 36-B |
37-C | 38-A | 39-D | 40-A | 41-A | 42-C | 43-A | 44-C | 45-B | 46-A | 47-B | 48-A |
49-C | 50-A | 51-A | 52-B | 53-D | 54-A | 55-A | 56-B | 57-C | 58-B | 59-A | 60-D |
61-D | 62-D | 63-A | 64-D | 65-B | 66-B | 67-B | 68-A | 69-A | 70-C | 71-A | 72-C |
73-C | 74-D | 75-C | 76-C | 77-B | 78-B | 79-B | 80-C | 81-C | 82-A | 83-B | 84-A |
85-A | 86-C | 87-B | 88-B | 89-A | 90-A | 91-B | 92-B | 93-C | 94-D | 95-D | 96-A |
97-A | 98-A | 99-C | 100-C |
Bir Yorum Yazın
Son Yazılar
- KUAFÖRLER ENFLASYONU ALTINDA EZİLİYOR
- GÜZEL ŞEHRİMİZ İZMİR’de gerçekleşecek olan, Kuaför, Estetik, Kozmetik ve Güzellik Fuarı’ nda buluşmaya hazır mısınız?
- 37. Ahilik haftası kutlu olsun.
- Ahilik Haftası Kutlamaları hakkında genel bilgilendirme.
- Oda Başkanı ‘kuaförler mutsuz’ dedi ve ekledi: Kar marjı düşük, ürün maliyeti yüksek! ÖNCÜŞEHİR
Son Yorumlar
- 2012 ŞUBAT DÖNEMİ CİLT BAKIMI VE GÜZELLİK UZMANLIĞI USTALIK için
- İş İlanları için
- İş İlanları için
- İş İlanları için
- İş İlanları için